Svijet

GROM UDARIO DIJETE: JAKO NEVRIJEME POGODILO JE VIŠE DIJELOVA NJEMAČKE

Stravična oluja zahvatila je u petak navečer i subotu ujutro Njemačku i napravila probleme u mnogim dijelovima zemlje.

Nevrijeme, Njemačka -Hayatt

Kako prenose njemački mediji jedna osoba je stradala, a jedno dijete teško je povrijeđeno u udaru groma.

Obilne padavine potopile su glavnu željezničku stanicu u Stuttgartu, a nivo vode nakon jakog nevremena koje je zahvatilo nekoliko regija dosegla je 30 centimetara.

U Bavarskoj su obilne kiše poplavile puteve, i dovele do nekoliko saobraćajnih nezgode. Voda je ulazila i u domaćinstva, a poplavljeno je i više podruma. Iz policije su saopćili da su situaciju dodatno pogorašli začepljeni odvodi

U Essenu nekoliko ljudi ostalo je zarobljeno u jednom lokalu, a u Mosbachu je bujica nosila automobile, prenosi Telegraf.

Jedno dijete teško je povrijeđeno nakon udara groma u Sjevernoj Rajni Westfalen. Djevojčica (12) pala je na kolovoz nakon što ju je udario grom, a potom je na nju naletjelo vozilo. Ona je prebačena u bolnicu u teškom stanju. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh