Svijet

Velika Britanija odobrila vakcinu “Johnson & Johnson”

Navedeno je da je efikasnost ove vakcine u 67 posto slučajeva

Johnson&Johnson - BBC

Velika Britanija odobrila je i četvrtu vakcinu protiv koronavirusa, američke farmaceutske grupe “Johnson & Johnson”, za koju je potrebna samo jedna doza.

Vakcinu je odobrilo britansko regulatorno tijelo MHRA. Britansko regulatorno tijelo navelo je da je vakcina pokazala ukupnu efikasnost od 67 posto u spriječavanju infekcije koronavirusa i 85 posto u spriječavanju teških oblika zaraze ili hospitalizacija. prenosi “Avaz“.

Čuva se na temperaturi frižidera od dva do osam stepeni Celzijusa, što je čini idealnom za raspodjelu i domovima za stare i druge lokacije.

Velika Britanija od decembra sprovodi masovnu vakcinaciju, i gotovo 58 posto stanovništva dobilo je najmanje jednu dozu, a oko 35 posto je potpuno vakcinisano.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh