Svijet

Joe Biden: “Istražujemo porijeklo koronavirusa, postoje dva scenarija”

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je američka obavještajna zajednica podijeljena u pitanju porijekla koronavirusa, odnosno toga je li prešao sa zaražene životinje na čovjeka ili se radi o nesreći u laboratoriju.

Joe Biden - Screenshot

Razmatraju dva scenarija

Biden je rekao da je zatražio nastavak istrage izbijanja pandemije. Kazao je da američki obavještajci razmatraju dva različita scenarija, da nisu uvjereni u svoje trenutne zaključke i da nisu saglasni koji je vjerovatniji, prenosi Index.

Pozvao sam obavještajnu zajednicu da udvostruči napore na prikupljanju i analizi informacija koje bi nas mogle približiti konačnom zaključku i izvijeste me ponovno za 90 dana – dodao je Biden i zaključio:

U okviru izvještaja, zatražio sam, ako će biti potrebno, dodatne istrage na nekim područjima, uključujući specifična pitanja za Kinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh