Svijet

Suprugu izbo nožem, a bebu udarao o zid: Osuđen na zatvor, a onda je donijeta odluka koja je sve razbjesnila

Mnogi se slažu da je presuda skandalozna.

Amer Araf - West Midlands Police

Amer Araf (33) iz okoline Birmingema prvodbitno je osuđen na 12 godina zatvora jer je nožem izbo suprugu, a potom njihovu bebu uhvatio za noge i lupao joj glavu o zid.

Međutim, kazna zatvora mu je zbog “ranog izjašnjavanja o krivici” smanjena na osam godina, izvještava Birmingham live.

Mališan je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu sa ozbiljnim povredama glave, dok je majka zadobila ubodne rane lica, šaka i butina, kao i frakturu ruke.

Korisnici društvenih mreža pobjesnili su zbog smanjenja kazne, nazivajući cijeli ovaj proces “šalom” i “užasom”, a počinilac je dobio epitet monstruma.

– Gdje je pravda u ovom slučaju? Zakon treba promijeniti i za ovakve zločine uvesti oštre kazne zatvora. Osuđen na 12 godina, a potom na 8 zbog ranog izjašnjavanja o krivici? Skandal – jedan je od komentara na društvenim mrežama.

– Bez obzira na sve, ovaj monstrum mora odslužiti 12 godina. Šta ima žrtva od svega ovoga? Više nema pravde – dodao je drugi.

– Jade mama i beba, užas! Ovo je sprdanje, pravosudni sistem je lažan – navodi se u još jednom komentaru.

Amer Araf zločin je počinio u maju prošle godine, a neposredno prije ovog skandala, tvrdi se da je uzimao marihuanu.

Sudu je prethodno rečeno da napadač iz Tiptona ima dijagnozu paranoičnog šizofrenika.

Policija je nakon presude istakla da će majci ostati trajne posljedice na duši nakon svega ovoga.

– Ovo je bio stravičan incident. Majka i beba su dobile ozbiljne povrede, a iznenađeni smo kako se mališan brzo oporavio. Njegova majka i dalje ima fizičke, ali i mentalne ožiljke – navodi se u saopštenju policije, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh