Svijet

Forbes objavio: Kim Kardashian je i zvanično milijarderka

Forbes navodi kako Kim ima udjele u brojnim privatnim kompanijama i, iako tačne sume nisu objavljene, izvor tvrdi da je “teška” više od milijardu dolara

Kim Kardashian - Fokus

Kim Kardashian i zvanično je postala milijarderka, saopštio je Forbes.

Forbes je danas objavio godišnju listu svjetskih milijardera, a prvi put na njoj se našla i slavna Kim Kardashian. Oni pišu i kako su joj njene kozmetičke kompanije “KKW beauty” i “Skims” pomogle da se nađe na toj prestižnoj listi.

“KKW beauty” Kim je pokrenula 2017. godine, a kompanija “Coty” kupila je prošle godine 20 posto udjela njene kozmetičke linije ugovorom za koji se procjenjuje da je bio težak oko milijardu dolara. U Forbesu se kaže kako njen udio u kompaniji sad vrijedi oko 500 miliona dolara. prenosi “Fokus“.

Forbes navodi kako Kim ima udjele i u brojnim drugim privatnim kompanijama i iako tačne sume nisu objavljene, izvor tvrdi da je “teška” više od milijardu dolara. Kardashian ima i druge investicije, uključujući i brojne nekretnine, a ugovor je potpisala i sa streaming servisom “Hulu”. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je na Instagramu prati više od 213 miliona ljudi.

Ovo nije prvi put da magazin “Forbes” piše o porodici Kardashian. Prošle godine su Kylie Jenner prozvali najmlađom milijarderkom koja je profit ostvarila osnivanjem svoje kompanije, no kasnije su joj tu titulu uzeli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh