Svijet

Sofiju iz sna probudio pljačkaš: Stajao kraj kreveta i posmatrao je, a onda je učinio nešto nevjerovatno

Žena nije mogla da vjeruje šta ju je snašlo.

Sofija-Luis Kroford - Facebook

Sofija-Luis Kroford (26) iz Škotskog grada Danfermlajna probudila se 19. marta u pet ujutro osjećajući u podsvijesti da se nešto dešava u sobi.

Dok je muž kraj nje hrkao, ona je otvorila oči i vidjela da kod vrata stoji nepoznati muškarac i posmatra je.

“Rekla sam mu onako pospano ‘zdravo’, a on je, jednako zbunjen rekao ‘ćao, pogriješio sam kuću’ i poletio je na ulazna vrata. Tada sam vrisnula shvativši da je pljačkaš, što je probudilo muža Kijerana koji je pojurio za njim. Nažalost, pljačkaš je pobjegao u nepoznatom pravcu”, napisala je Sofija na Fejsbuku, prenosi Daily Record.

Dok je Kijeran trčao za lopovom i napolju, Sofija je otišla brzo do dječje sobe da vidi kako su joj kćerke i da li je tamo sve u redu.

“Jedna je spavala, dok je drugu probudila buka. Odmah sam primijetila da nema xBox-a i iPada, kao i da je sve ostalo na mjestu. Ne bih rekla da je lopov pogriješio kuću. Štaviše, mislim da je imao saučesnika, odnosno da je onaj koga sam ja vidjela bio u sporednoj ulozi. On je vjerovatno motrio na nas, dok je drugi obavljao posao po kući. Nisu našli novac i nakit. I dalje ne mogu da vjerujem da mi je rekao da je pogriješio kuću, glumeći smotanost”, rekla je Sofija.

Potom je naglasila svim prijateljima da obavezno, ako već nemaju, uvedu video-nadzor kao i neki alarm na vrata da im se ne bi dogodila ovakva stvar, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh