Svijet

Mafijaš pobjegao od policije, pa postao kuhar: Samo što se opustio, odao ga je znak na tijelu

Mislio je da nikada neće biti otkriven.

Kriminalac Mark - Screenshot

Italijanska policija pronašla je traženog pripadnika zloglasne mafijaške organizacije “Ndrangeta”, a u tome su karabinjerima pomogle emisije o kuhanju koje je kriminalac objavljivao na JuTjubu.

Sedam godina policija je tražila čovjeka pod nadimkom Mark. Otkako je prebjegao u Dominikansku Republiku izgubio mu se svaki trag.

Međutim, Mark je napravio grešku kada se tamo suviše opustio i krenuo da živi životom “običnih” ljudi. Sa suprugom je otvorio kanal na JuTjubu na kojem se bavio kuhanjem italijanskih specijaliteta.

Iako nikada nije pokazivao svoje lice, policija ga je prepoznala prema tetovažama koje su bile vidljive.

“Ljubav prema italijanskoj kuhinji omogućila nam je da slijedimo tragove ostavljene na internetu i društvenim mrežama”, poručila je italijanska policija naglasivši da su im kolege sa Dominikane puno pomogle u svemu.

Mafijaš je sada u Milanu i čeka ga suđenje i poduži zatvor, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh