Svijet

New York: Za umjetnike Broadwaya poseban centar za vakcinaciju protiv COVID-19

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio pozvao je guvernera države New York Andrewa Cuomoa da izradi jasnu uredbu o upotrebi maski u pozorišnoj industriji i kako publika može dokazati da su vakcinisani ili da imaju negativan test na koronavirus

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio rekao je da će uspostaviti poseban centar za vakcinaciju brodvejskih umjetnika protiv koronavirusa dajući prednost pozorišnim radnicima s ciljem da do jeseni u pozorištima bude i publika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Blasio je obećao da će otvoriti centar za vakcinaciju za one koji rade u gradskoj pozorišnoj industriji kako bi se predstave na Broadwayu mogle ponovo igrati na jesen.

Podsjetivši da su pozorišta zatvorena duže od godinu dana zbog pandemije koronavirusa, Blasio je rekao da će ovo biti godina preokreta.

“Vrijeme je da otvorimo zavjesu i vratimo Broadway”, rekao je gradonačelnik New Yorka.

Pozvao je guvernera države New York Andrewa Cuomoa da izradi jasnu uredbu o upotrebi maski u pozorišnoj industriji i kako publika može dokazati da su vakcinisani ili da imaju negativan test na koronavirus.

Blasio je izjavio da građani stariji od 50 i više godina imaju prioritet kada je vakcinacija u pitanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh