Svijet

EU ubrzava isporuku 10 miliona doza Pfizera

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen kaže da je drugi kvartal presudan za ubrzanje strategije vakcinacije širom Evropske unije.

Ursula von der Leyen - Screenshot

Evropska komisija je postigli dogovor s kompanijama Pfizer i BioNTech o ubrzanoj isporuci 10 miliona doza vakcina u drugom kvartalu 2021. godine.

Predsjednica EK-a Ursula von der Leyen kaže da je drugi kvartal presudan za ubrzanje strategije vakcinacije širom Evropske unije, prenosi “Tanjug”.

Ubrzanom isporukom 10 miliona doza povećat ćemo ukupne doze vakcine Pfizer/BioNTech u drugom kvartalu na preko 200 miliona. To državama članicama daje prostor za manevriranje i moguće popunjavanje praznina u isporukama”, rekla je Von der Leyen.

U Briselu objašnjavaju da ovih 10 miliona doza dolaze od ukupno 100 miliona Pfizer vakcina čija je isporuka planirana u drugoj polovini godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh