Svijet

Našli su je obješenu o drvo – Cura (17) greškom poslala poruku momku i priznala da je spavala s drugim

Familija je shrvana gubitkom…

Charlotte Guy - Doznajemo.com

Tinejdžerka je poslala svom povremenom mladiću, s kojim se zabavljala oko dvije godine, tragičnu posljednju poruku, nakon što je nenamjernu putem «Snapchata» otkrila mu da je spavala s nekim drugim!?

Charlotte Guy (17) poručila je 20-godišnjem Jacku Hurstu:

Volim te, ali za mene je previše to što znam da me mrziš – stajalo je u posljednjoj poruci.

Prethodno, djevojka je greškom poslala Jacku, koji je bio na predavanjima na univerzitetu, poruku putem «Snapchata» koja se odnosila na to da je spavala s nekim drugim, čulo se na sudskom saslušanju u Boltonu o ovom tragičnom slučaju, koje je u Velikoj Britaniji, gdje se sve i dogodilo, obavezno u ovakvim prilikama, piše portal “Doznajemo“.

Nakon što je shvatila šta je uradila, ona se izvinila Jacku i poručila mu da poruka nije bila za njega, a zatim mu je poslala poruku «Zbogom, molim te, oprosti mi!»

Pronađena je mrtva u devetom mjesecu prošle godine.

Njen zabrinuti povremeni mladić pozvao je policiju nakon što je pročitao poruku, a zahvaljujući njenom nalogu na «Snapchatu» mogao je utvrditi gdje se nalazila kada je poruka poslana.

Međutim, mlada djevojka pronađena je obješena na drvetu blizu koledža «St. John Rigby» u Wiganu, gdje se obrazovala iz oblasti medicinske njege.

Nakon što je 24. septembra prošle godine pronađeno njeno tijelo, urađena je obdukcija i toksikološka analiza, koja je potvrdila kako je 17-godišnjakinja iz Orella prije očajničkog poteza konzumirala kokain u kombinaciji s alkoholom.

U izjavi, Jack je objasnio: «Bili smo u kontaktu putem tekst poruka i telefonskih poziva, ali ona je postala uznemirena oko nečega što joj je neko rekao o djevojci s kojom sam se viđao prije nego što sam nju upoznao. Rekla mi je da se osjeća kao da sam je lagao, pokušao sam je razuvjeriti, ali je ona rekla da ne želi više biti ovdje… Bio sam zabrinuti i zbog toga što sam je čuo da govori kako misli da ovaj svijet nije za nju. Žalila se da ne može steći nove prijatelje, a zatim je upisala novi tečaj na koledžu i vrlo brzo je stekla prijatelje i činilo se kao da je sretna…»

Mladić se prisjetio da su se zadnji put vidjeli tri dana prije njenog suicida.

Rekla mi je da želi okončati našu vezu, jer mi ne može vjerovati, ali da bi željela da ostanemo prijatelji. Rekao sam joj da to nije ono što ja želim, ali sam se vratio roditeljima u Blackpool. Pitala me je da li sam OK, i ja sam joj rekao da osjećam kako bismo mogli nastaviti našu vezu. Charlotte je izašla s prijateljima te večeri i nisam čuo mnogo od nje. Nastavili smo razmjenjivati poruke idućeg dana i rekla mi je da je poljubila nekog drugog noć prije. Izašla je napolje i u subotu navečer. U nedjelju, 24. septembra, poslala mi je poruku u kojoj je navela da želi da razgovaramo. U tom trenutku sam bio zauzet i rekao sam joj da ćemo pričati kasnije. Nakon toga poslala mi je «Snapchat» poruku koja nije bila namijenjena meni. Ta se poruka odnosila na to da je spavala s nekim drugim u subotu navečer. Nakon toga, u idućoj poruci je navela da to nije bilo za mene, izvinila se i rekla da je grozna osoba. Zatim je dodala da je željela pričati sa mnom kako bi mi sve objasnila, ali ja sam joj poručio da nisam u raspoloženju za razgovor i da mi sve što želi napiše u poruci.

U 17.11 h sam dobio dugu tekst poruku koja je počinjala “Ok, mislim da sam shvatila”… Sadržaj poruke me je zabrinuo i pokušao sam je nazvati, ali nije se javljala. U 17.13 h sam dobio drugu poruku: «Nema veze. Zbogom, molim te, oprosti mi!»

Volim te, ali za mene je previše to što znam da me mrziš – stajalo je u posljednjoj poruci, koja je bila u 17.14 h.

Ranije, Charlottini roditelji, Martin i Deborah Guy, potvrdili su da je njihova kćerka ranije imala slučajeve samopovrjeđivanja, zbog čega je primala medicinsku pomoć. Posljednji put su je vidjeli na dan suicida, ali im ničim nije dala do znanja šta namjerava učiniti. I njen brat Dean svjedočio je da se po njenom vanjskom ponašanju nakon rasikda s Jackom moglo zaključiti da je toliko nesretna.

Rezultat istrage je da su emotivni problemi koji su karakteristični za mladalačku dob u kombinaciji s opojnim sredstvima koje stradala djevojka nije inače konzumirala, vodili do “haotičnih” posljednjih 48 stai u njenom životu i tragedije koja je pogodila njenu familiju i sve koji su je poznavali, prenosi portal “Doznajemo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh