Svijet

Na majku i dijete naletio kombi, beba je preminula, a ona se bori za život: Njihova posljednja fotografija nekoliko sati ranije slama srce

Beba stara pet mjeseci, koju su roditelji dobili nakon što su se pet godina liječili od neplodnosti i podvrgavali vještačkoj oplodnji, poginula je kada se kombi popeo na ivičnjak i udario u dječja kolica.

Rejčel Torold - SWSN

Bebina majka, tridesetšestogodišnja Rejčel Torold, gurala je kolica na trotaru u Voterbiču, nedaleko od Kembridža, kada je vozilo marke „mazda 2“ udarilo kombi „reno master“, koji je naletio na kolica i majku.

Mali Luis je umro na licu mjesta, a majka je prevezena u Bolnicu Andebruk’s u Kembridžu, gdje se bori za život. Kako navodi policija, stanje joj je kritično, ali stabilno.

Policija je objavila i fotografiju majke koja drži nasmijanog sinčića u naručju samo nekoliko sati prije sudara, koji se dogodio na 12 minuta hoda od njihove kuće.

– Luise, bio si s nama samo kratko vrijeme, ali zbog tebe smo bili najsretniji na svijetu. Ne mogu da opišem koliko nam je teško što si otišao – navodi se u saopštenju Luisovog oca Krisa Torolda, finansijskog direktora kompanije „Maršal aerospejs“.

– Bio si tako veseo dječak i zauvijek ćemo pamtiti tvoj radostan smijeh. Tvoja mama se bori za život i molimo se da uspije. Uvijek ćeš biti u našim srcima i, ne brini, paziću na sve tvoje životinje.

Prije samo nekoliko nedjelja Rejčel je na mreži postavila fotografiju sinčića uz komentar: „Stigao je poslije pet godina čekanja“.

Vozači kombija i „mazde“ zadobili su lakše povrede u nesreći. Policija je pozvala očevice i sve koji su možda snimili sudar ili trenutke koji su mu prethodili da se jave.

– Ovo je veoma tragičan i tužan događaj. Izražavamo najiskrenije saučešće Luisovoj porodici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh