Svijet

Američki potpredsjednik Mike Pence vakcinisan protiv COVID-19

Potpredsjednik Mike Pence vakcinisan je u petak protiv COVID-19, u dešavanju koje je uživo prenosila televizija u cilju uvjeravanja Amerikanaca da je vakcina sigurna.

Mike Pence - Screenshot

On je pohvalio vakcinu kao medicinsko čudo“ koje bi eventualno moglo suzbiti divljajuću pandemiju koronavirusa.

Pence, najviši američki zvaničnik koji je do sada vakcinisan, preuzima sve značajniju ulogu u naglašavanju sigurnosti vakcine, obilazeći u ovoj sedmici proizvodni pogon za vakcine.

Predsjedajuća Zastupničkog doma Nancy Pelosi i čelnik senatske većine Mitch McConnell saopćili su u četvrtak da će se oboje vakcinisati u narednih nekoliko dana. Novoizabrani predsjednik Joe Biden trebao bi biti vakcinisan već naredne sedmice.

Američki narod sada može biti siguran – mi imamo jednu, i možda u roku od nekoliko sati i drugu sigurnu vakcinu – izjavio je Pence nakon što mu je ubrizgana vakcina Pfizer-BioNTech, misleći na očekivano odobrenje američke Administracije za hranu i lijekove vakcine farmaceutske kompanije Moderna, piše “Fena”.

Povjerenje u ovu vakcinu je to što nas je okupilo jutros – dodao je američki potpredsjednik, prenosi AP.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh