Svijet

Pronađen cyber zlostavljač zbog kojeg se ubila 22-godišnja Netflix zvijezda

Internet trolovi su opasniji nego što mislimo

Internet - Federalna.ba

Japan je u svibnju potresla vijest kako si je život oduzela omiljena mlada hrvačica koja je slavu učvrstila nastupom u Netflixovom reality showu Terrace House: Tokyo, 22-godišnja Hana Kimura. Već tad se saznalo da su razlog što je digla ruku na sebe bili zlobni komentari ‘trolova’ na društvenim mrežama koje su uputili na njen račun, Metro piše kako je tokijska policija napokon pronašla muškarca koji joj je poslao mnoštvo ‘hejterskih’ komentara prije nego je počinila samoubojstvo i kako će protiv njega podignuti optužnicu.

https://www.instagram.com/p/CI4CQ3xMQ0E/?utm_source=ig_embed

Riječ je o muškarcu u 20-im godinama koji je svoje ružne poruke obrisao nakon njezine tragične smrti, ali su ih administratori društvenih mreža proslijedili policiji. Organi reda istražuju preko 1200 uvredljivih objava sa 600 različitih profila koje su bile upućene Netlixovoj zvijezdi, s time da se muškarac koji će sada biti optužen Haninoj obitelji zbog uvredljivih poruka ispričao pute emaila još u lipnju.

Podsjetimo, nesretna je djevojka počinila samoubojstvo nakon što je na Instagramu objavila selfie sa svojom mačkom, uz koji je znakovito napisala: ‘Zbogom’. Časopis Variety pisao je kako je Hana prije smrti objavila niz alarmirajućih objava na Twitteru u kojima je govorila kako više ‘ne želi biti čovjek’ i kako je zlostavljanju preko interneta, prenosi story.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh