Svijet

Time proglasio Biden i Harris za ličnosti godine, pogledajte ko je biznismen godine

Ugledni američki magazin Tajm proglasio je izabranog predsjednika i podpredsjednika SAD za ličnost godine.

U obrazloženju uredništva magazina, koje odlučuje o izboru, navodi se da su njih dvoje ponudili obnovu zemlje, a da je “Amerika kupila ono što su prodavali”, navodi Tajm.

Bajden i Heris odnijeli su pobjedu na nedavno održanim predsjedničkim izborima u SAD.

“Za promjenu američke priče, za pokazivanje da su snage empatije veće od bijesa podjele, za dijeljenje vizije iscjeljenja u ožalošćenom svijetu, Džo Bajden i Kamala Heris su TIME-ova ličnost godine”, napisao je urednik Tajma Edvard Felsental.

Dodaje se da je Bajden imao viziju, a da je Heris prva žena, prvi Afroamerikanac i prvi Amerikanac azijskog porijekla na mjestu potpredsjednika SAD.

Po izboru čitalaca, koji je objavljen prije četiri dana ličnost godine su ljekari koji se bore u prvim redovima protiv pandemije virusa korona.

Izvršni direktor “Zooma” Eric Yuan proglašen je biznismenom godine.

Usluga video chata postala je veoma popularna usred zdravstvene krize koja je ljude prisilila da rade i uče od kuće.

Tajmova nagrada za ličnost godine dodjeljuje se od 1927. godine, a prošle godine ličnost godine je bila švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh