Svijet

SAD: FDA potvrdio pouzdanost vakcine protiv COVID-19 koju su razvili Pfizer i BioNTech

U studiji se navodi kako je efikasnost vakcine oko 95 posto i da se deset dana nakon primanja prve doze vakcine, stvara snažna zaštita protiv COVID-19

Agencija za hranu i lijekove (FDA) SAD-a potvrdila je sigurnost vakcine protiv novog tipa koronavirusa koju su razvili Pfizer i BioNTech, javlja Anadolu Agency (AA).

Odbor FDA u istraživanju objavljenom ove sedmice, potvrdio je ”sigurnost i efikasnost” vakcine koju su razvile farmaceutske kompanije Pfizer i BioNTech.

U studiji se navodi kako je efikasnost vakcine oko 95 posto i da se deset dana nakon primanja prve doze vakcine, stvara snažna zaštita protiv COVID-19. Pored toga, preporučeno je primanje dvije doze od 30 mikrograma u razmaku od 21 dana.

Nakon studije, odbor će se sastati u toku sedmice i saopćiti kako nema prepreka za korištenje vakcine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh