Svijet

Da li treba da se vakcinišete iako ste preležali koronu? Oglasio se britanski doktor

Fejzerova vakcina protiv kovida-19 prvo je svjetlo na kraju tunela koje nagovještava da bi konačno mogao i da dođe kraj mučne borbe sa ovim virusom koji nas je sve, u svakom smislu, iscrpio od krajnjih granica.

Vakcina - Blogspot

Djelotvornost vakcine je 90 odsto i ona je namenjena ljudima koji nisu preležali koronu. Ali šta je sa onima koji jesi? Da li i oni treba da se vakcinišu?

Profesor Robin Šatok, načelnik Centra za respiratorne infekcije i imunitet “Imeperial koledža” iz Londona kaže da bi trebalo, iako je vakcina prije svega namijenjena ljudima koji nisu bili zaraženi:

– Nivo imunuteta nakon infekcije korona virusom je veoma promjenljiva, pa neki ljudi imaju snažan imuni odgovor, dok neki jako slab. Vakcina bi “podigla” imuni sistem , pa bi samim tim i omogućila da ostanete imuni na korona virus što duže. Tako da je moj savjet da se vakcinišete iako ste preležali koronu,piše Ženablic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh