Svijet

Njemačka: Porast broja zaraženih koronavirusom usporava

Lothar Wieler, direktor Instituta “Robert Koch“, rekao je u četvrtak da je oprezno optimističan

Njemački nacionalni centar za kontrolu bolesti objavio je da su uočeni privremeni znakovi da porast broja zaraženih koronavirusom u zemlji usporava, ali je i upozorio da bi neke bolnice u nadolazećim sedmicama mogle popuniti kapacitete, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Njemačkoj je 2. novembra počelo djelomično zatvaranje na četiri sedmice. Institut “Robert Koch“, centar za kontrolu bolesti, u četvrtak je saopštio da je registrovano 21.866 novih slučajeva COVID-19 u državi sa 83 miliona stanovnika. To je malo manje od dosadašnjeg dnevnog rekorda od 23.399 zabilježenog u subotu, ali i za gotovo 2.000 više nego sedam dana ranije.

Lothar Wieler, direktor Instituta “Robert Koch“, rekao je u četvrtak da je oprezno optimističan, jer “krivulja raste nešto manje strmo, poravnava se“. Ali, kazao je da još ne znaju je li to stabilan razvoj situacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh