Svijet

Joe Biden je iz minute u minutu sve bliže pobjedi na predsjedničkim izborima

Petnaest minuta prije četiri sata ujutro, prema srednjeevropskom vremenu stigli su novi rezultati.

Trump i Biden - CNN

S novim rezultatima iz Clayton Countryja Biden je došao na samo 1.902 glasa od Trumpa u Georgiji. U posljednoj ‘turi’ glasova, njih čak 1154 je otišlo na stranu Bidena, dok je Trumpu pripalo samo 165. Loša vijest za predsjednika je i ta što iz istog okruga treba stići još 5726 glasova.

Nešto iza tri sata ujutro po našem vremenu stigli su novi rezultati.

Joe Biden je iz minute u minutu sve bliže pobjedi na predsjedničkim izborima. Trumpova prednost u Georgiji se potpuno istopila, sada je razlika samo 2.500, a ostalo je za prebrojati još oko 16.000 glasova.

Ništa bolja situacija za Trumpa nije ni u Pennsylvaniji, državi u kojoj je Trump imao čak 600.000 glasova prednosti. Sada je razlika samo 48.854 glasova, a ako se nastavi u tom ritmu, Biden će osvojiti 20 elektora koji mu garantiraju mandat u Bijeloj kući. Loša vijest za predsjednika je i činjenica da još uvijek pristižu glasovi iz Philadelphije, grada u kojem je Biden na 80 posto.

U 1.30 minuta stigli su novi rezultati.

Trumpova prednost u Georgiji gotovo se potpuno istopila. U ovom trenutku aktuelni predsjednik SAD-a ima oko 3.600 glasova prednosti, a u igri je još 18.000 glasova. Ako Trump ne dobije Georgiju, gotovo je nemoguće da izvuče pobjedu.

Za Bidena dobre stvari dolaze iz Pennslyvanije, razlika je smanje samo na 64.000 glasova. Ako tu Bien pobijedi, priča je gotova – SAD su dobile novog predsjednika.

Petnaest minuta nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu započelo je obraćanje Donalda Trumpa u Bijeloj kući. Kao što se očekivalo, predsjednik SAD-a tvrdi da je prevaren.

– Ako brojite legalne glasove, ja sam pobjednik. Ako uzmete u obzir nelegalne, ja gubim. To znači da su ukrali izbore!

Predsjednik je potom hvalio činjenicu da su Republikanci zadržali senat, ali i govorio o odlično odrađenom poslu u Ohiju i Floridi.

– Napravili smo stvarno dobar posao, stotine milijuna dolara bili su protiv nas. Ovo što se događa ja sam najavio odavno. Glasanje poštom je čista korupcija. Koliko god im glasova nedostajalo, oni su ih odnekud pronašli. Koruptivni sustav, ništa drugo!

Kao primjer, naveo je Pennsylvaniju.

– Imali smo prednost od 700.000 glasova, a sada se odjednom prednost otopila na 90.000. U Georgiji sam uvjerljivo dobio, a sada postoji mogućnost da izgubim.

Trump je rekao da je najbolji dokaz da je prevaren činjenica što su se Demokrati žalili na Trumpove promatrače.

– Zašto im smetaju ako ne misle varati? Cijeli sistem je osmišljen kako bi moje glasače zadržali kod kuće. Pennsylvania je najbolji primjer koruptivnog sistema iz redova Demokrata. Išao sam u školu tamo, znam o čemu govori,piše Slobodnabosna

Kaže da sve što želi je poštene izbore.

– Na taj način pobjeđuje Amerika. Na kraju ću ja pobijediti, imam puno dokaza da sam pokraden. Čuli smo puno horor-priča i ne smije dopustiti ovu sramotu. Nadam se da će istina izaći na vidjelo i to vrlo skoro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh