Svijet

Bajden objavio šta će uraditi prvog dana u Bijeloj kući, ako bude izabran

Naredni predsjednik SAD položit će zakletvu u januaru naredne godine

Joe Biden - Nationalreview.com

Kandidat demokrata za predsjednika SAD Džo Bajden (Joe Biden) obećao je da će se Sjedinjene Američke Države ponovno pridružiti Pariškom klimatskom sporazumu tokom njegovog prvog dana u Bijeloj kući, javlja francuska agencija AFP.

Podsjetimo da rezultat izbora još nije poznat niti se u ovom trenutku zna ko će biti naredni predsjednik SAD, ali je Bajden u velikoj prednosti po broju glasova.

Bajden je najavu o vraćanju klimatskom sporazumu objavio na Twitteru, nekoliko sati nakon što ga je Amerika zvanično napustila.

Povlačenje iz ovog sporazuma ranije je naredio Donald Tramp (Trump), a ono je danas stupilo na snagu, prenosi AFP,piše Avaz

– Danas je Trumpova administracija službeno napustila Pariški klimatski sporazum. I za tačno 77 dana, Bajdenova administracija ponovo će mu se pridružiti – napisao je Bajden na Twitteru, dok se čekaju konačni rezultati izbora.

Naredni predsjednik SAD položit će zakletvu u januaru naredne godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh