Svijet

Četiri osobe uhapšene zbog ubistva nastavnika u Parizu

Francuska policija privela je četiri osobe, među kojima i jednog maloljetnika, u vezi sa napadom na nastavnika u predgrađu Pariza, javlja AFP, pozivajući se na izvor u pravosudnim organima.

Napad u Parizu - Twitter

Isti izvor navodi da su privedeni rođaci napadača na kojeg je policija pucala na mjestu zločina.

Napadač je jučer oko 17 sati kuhinjskim nožem odsjekao glavu nastavniku ispred škole u predgrađu Conflans Sainte-Honorine. O napadaču su se odmah pojavila kontroverzne informacije u javnosti.

Prvobitno je javljeno da je riječ o osamnaestogodišnjem strancu porijeklom iz Čečenije. Zatim da je, navodno, rođen u Moskvi, ali je živio u Francuskoj.

I dalje je nejasno da li je on i ranije bio meta istrage službi bezbjednosti, navodi TASS.

Ruska Ambasada u Parizu obavijestila je TASS da su ruske diplomate zatražile od francuskih vlasti informaciju o napadaču.

Istražioci vjeruju da je posljednji čas ovog nastavnika o slobodi izražavanja vjerovatno izazvao napad jer je đacima pokazivao karikature sa likom poslanika Muhameda, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh