Svijet

Hrabra trudnica spasila muža od napada morskog psa

Hrabra trudnica uspjela je spasiti muža nakon što ga je napao morski pas kod otočja Florida Keys, javlja BBC.

Margot Dukes-Eddy - Facebook

Kako je navela policija, Andrew Charles Eddy (30) krenuo je roniti kod grebena Sombrero kada ga je napao morski pas i to odmah pri ulasku u vodu.

Njegova supruga Margot Dukes-Eddy ugledala je zloslutne peraje i krv i odmah, bez razmišljanja, skočila u more i zaronila za mužem.

Nakon što je izvukla muža na sigurno, ostali članovi porodice su pozvali hitnu pomoć, a s obzirom na to da nisu bili blizu obale, prebačen je helikopterom u bolnicu u Miamiju.

Iz Hitne pomoći su rekli da je Eddy bio u “kritičnom stanju” kad su stigli do njega i imao je ozbiljne povrede ramena.

Margot je kasnije objavila da je njen muž “na putu prema potpunom oporavku”.

Mladi bračni par je iz Georgije došao na ljetovanje na Floridu i bili su na plovodbi na privatnom brodu.

U trenutku kada je Eddy skočio u more, više članova porodice je s maskama već bilo u vodi.

Svjedoci su kasnije tokom dana rekli da su na tom mjestu prethodno spazili morskog psa dužine dva do tri metra.

Inače, Florida ima najveći broj napada morskih pasa na svijetu, s 21 prijavljenim slučajem u 2019. godini, piše “Novi život“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh