Svijet

U Velikoj Britaniji šesti dan zaredom više od hiljadu zaraženih

U proteklom danu preminulo je pet osoba koje su testirane pozitivno prije manje od 28 dana

Koronavirus - Zena.blic.rs

U protekla 24 sata u Velikoj Britaniji je registrovano 1.040 novih slučajeva koronavirusa i to je šesti dan zaredom sa više od 1.000 inficiranih, a dnevni prosjek u posljednjih sedam dana je 1.085 oboljelih.

U proteklom danu preminulo je pet osoba koje su testirane pozitivno prije manje od 28 dana, prenio je BBC.

Otkako je uvedena nova metodologija računanja umrlih od COVID-19, broj smrtnih slučajeva je značajno manji nego u prethodnom periodu.

Sada se zvanično vodi da je od posljedica koronavirusa preminulo 41.366 osoba, dok bi po prethodnoj metodologiji, koja je podrazumijevala sve koji su bili pozitivni na koronavirus, broj žrtava korone bio 56.195.

Postoji i treći podatak, koji pokazuje da je u Velikoj Britaniji do 15. avgusta preminulo 63.810 ljudi više od višegodišnjeg prosjeka za isti period.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh