Svijet

Objavljena najnovija lista: Evo kome je zabranjen ulazak u EU

Savjet EU objavio je ažuriranu listu trećih zemlja čijim građanima je dozvoljeno putovanje u EU od 1. augusta, na kojoj se ponovo ne nalazi nijedna zemlja sa Zapadnog Balkana

Slovenija - Screenshot

U odnosu na listu od prije dvije nedjelje uklonjen je i Alžir.

Na listi zemalja van EU cijim drzavljanima je dozvoljeno putovanje su: Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Kina koja je uslovljna principal reciprociteta.

U Briselu navode da su kriterijumi kojima se određuje koje će zemlje biti na listi odnose se prvenstveno na epidemiolosku situaciju, mere zaštite, uključujući fizičko distanciranje kao i socijalne i ekonomske parametre,piše Novi.

Lista zemlja bi trebalo da bude revidirana svake dvije nedjelje u odnosu na poslednje epidemiološke podatke, a u Savjetu EU navode da će se tokom letnje pauze u avgustu sazvati vanredni sastanak ukliko dođe do dratsične promjene situacije u nekoj od zemalja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh