Svijet

SZO: U Africi više umrlih od korone nego u najgoroj fazi ebole

– Više stanovnika Afrike preminulo je od korona virusa nego tokom najgore faze epidemije ebole, koja je trajala od 2014. do 2016. godine, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija.

Koronavirus - Afro.who.int

Kako je istaknuto, u posljednjih pet mjeseci Kovid-19 je odnio 11.959 života, dok je za vrijeme najgore faze epidemije ebole u periodu između 2014. i 2016. godine preminulo 11.308 osoba, prenosi CNN.

“U više od trećine zemalja u Africi udvostručen je broj zaraženih u proteklih mjesec dana, a trenutno eskalira prijetnja krhkim zdravstvenim sistemima na tom kontinentu”, saopštio je direktor SZO za Afriku Matšidiso Moeti.

On je naveo i da se u pojedinim afričkim zemljama bilježi drastičan porast zaraženih, dok druge bilježe blagi oporavak, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh