Svijet

Turska: U 42 grada uvedena zabrana izlaska bez zaštitne maske

Turski ministar zdravstva Koca je na svom Twitter nalogu istakao da će se zabrana izlaska bez zaštitne maske pored 37 gradova u kojima je ranije uvedena odnositi i na Diyarbakir, Erzurum, Kayseri, Rize i Sanliurfu

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca je izjavio da je još u pet turskih gradova uvedena zabrana izlaska bez zaštitne maske s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Koca je na svom Twitter nalogu istakao da će se zabrana izlaska bez zaštitne maske pored 37 gradova u kojima je ranije uvedena odnositi i na Diyarbakir, Erzurum, Kayseri, Rize i Sanliurfu.

On je kazao da je zabrana uvedena u gradove u kojima je došlo do rasta broja zaraženih te je napomenuo da lokalne vlasti nastavljaju donositi odluke kojima će smanjiti rizik od širenja zaraze u tim gradovima.

Turski ministar je kazao da je nošenje maske društvena obaveza te je dodao da se protiv koronavirusa ne može boriti bez maske.

Zabranom izlaska bez zaštitne maske obuhvaćeni su Adiyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydin, Balikesir, Bartin, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Duzce, Elazig, Eskisehir, Gaziantep, Giresun, Igdir, Isparta, Kahramanmaras, Karabuk, Kirklareli, Kocaeli, Konya, Kutahya, Malatya, Mardin, Mugla, Mus, Nevsehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Sirnak, Tunceli, Usak, Zonguldak, Diyarbakir, Erzurum, Kayseri, Rize i Sanliurfa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh