Svijet

Majmuni u Indiji ukrali uzorke krvi pacijenata pozitivnih na koronavirus

Majmuni u Indiji napali su medicinskog službenika i ukrali mu uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na koronavirus.

Majmuni - Ilustracija / Mojkontakt.com

Napad se dogodio ove sedmice kada je laboratorijski tehničar šetao kampusom državnog medicinskog fakulteta u Meerutu, prenosi “Reuters”.

“Majmuni su ukrali uzorke krvi četvero pacijenata sa COVID 19 koji su na liječenju i pobjegli su. Morali smo im opet uzeti uzorke krvi”, rekao je dr. S.K. Garg.

Vlasti su navele da im nije jasno jesu li majmuni prosuli uzorke krvi, ali ljudi koji žive u blizini kampusa strahuju od daljnjeg širenja virusa ako majmuni unesu uzorke u stambene objekte.

Garg je rekao da nije jasno mogu li se majmuni zaraziti ako dođu u kontakt s tom krvlju koju su ukrali.

U Indiji je zabilježeno 165.799 slučajeva koronavirusa i 4.706 smrtnih slučajeva.

Majmuni sve više lutaju gradskim naseljima u Indiji i izazivaju uznemirenost među stanovništvom. Čak i napadaju ljude. Ekolozi kažu da je uništavanje prirodnog staništa glavni razlog zbog kojeg se životinje sve više kreću urbanim područjima u potrazi za hranom, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh