Svijet

Turska: Pad broja novozaraženih koronavirusom

U Turskoj je u posljednja 24 sata zaraza koronavirusom potvrđena kod 1.022 osobe, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 151.615.

Turska zastava - Twitter

U istom periodu od posljedica zaraze virusom korona preminulo je 28 pacijenata, dok se 1.318 osoba oporavilo i otpušteno je na kućno liječenje.

U saopćenju objavljenom na internet stranici Ministarstva zdravstva Republike Turske i ministra Fahrettina Koce na Twitteru, navodi se kako su danas obavljena 25.382 testiranja na prisustvo koronavirusa, a da je zaraza potvrđena kod 1.022 osobe, prenosi “Anadolija”.

Ministar Koca je izjavio da je zabilježen pad broj novozaraženih, kao što su i očekivali.

“Smanjuje se i broj pacijenata kojima je potrebna intenzivna njega. Broj izliječenih pacijenata je na očekivanom nivou. Naš stil života je ‘kontrolirani društveni život’. Poštujemo mjere. Nosimo maske ​​i pridržavajmo se fizičke distance od 1,5 metara”, rekao je Koca.

Na virus je testirano ukupno 1.675.517 osoba, broj zaraženih je povećan na 151.615, umrlih na 4.199, a oporavljenih na 112.895 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh