Svijet

Najveći broj smrtnih slučajeva u Rusiji u jednom danu

Rusija je u subotu potvrdila najveći broj smrtnih slučajeva od posljedica virusa korona u jednom danu od početka pandemije u toj zemlji.

Zastava Rusije - Ruskidom.rs

Virus je u protekla 24 sata uzeo 66 života, čime je ukupan broj preminulih povećan na 681, objavio je tim hitne službe u toj zemlji.

Ukupan broj slučajeva infekcije porastao je na 74.558, nakon što je na virus korona od juče pozitivno još 5.966 ljudi, prenosi “Anadolija”.

Prema riječima glavne sanitarne službenice Rusije Ane Popove, širenje virusa u zemlji dogodilo se uglavnom kroz 355 teško pogođenih područja.

Rekla je da je sve veći broj asimptomatskih slučajeva koji čine 52 posto svih slučajeva što posebno zabrinjava, a vlasti će povećati broj testiranja.

Do danas je u Rusiji izvršeno ukupno 2,7 miliona testova i 168.000 ljudi je stavljeno pod medicinski nadzor, dodala je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh