Svijet

Angela Merkel uputila poruku muslimanima: “Provedite Ramazan u zdravlju i blagostanju”

Dragi muslimani, upućujem vam iskren pozdrav povodom početka mjeseca Ramazana, napisala je Merkel, poručivši kako je Ramazan vrijeme razmišljanja, vrijeme kada se čovjek okreće drugim ljudima, posebno onima u stanju potrebe..

Angela Merkel - Screenshot

Njemačka kancelarka Angela Merkel uputila je poruku povodom mjeseca Ramazana, u kojoj je svim pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti poželjela da ga provedu u zdravlju i blagostanju, javlja Anadolu Agency (AA).

Merkel je putem Twittera podijelila ramazansku poruku, a njen tekst na arapskom i turskom također je podijelio glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.

Dragi muslimani, upućujem vam iskren pozdrav povodom početka mjeseca Ramazana“, napisala je Merkel, poručivši kako je Ramazan vrijeme razmišljanja, vrijeme kada se čovjek okreće drugim ljudima, posebno onima u stanju potrebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh