Svijet

Umro biskup koji obećao da će držati propovijedi, govorio da je “Bog veći od virusa”

Iz Nove Evangelističke crkve, koju je on osnovao 1995, saopštili su da je biskup Džerald Glen preminuo tokom vikenda.

Koronavirus - Tanjug/AP

Američki biskup Džerald Glen (66) koji je obećao da će i u vrijeme pandamije držati propovijedi, osim ako se ne nađe u zatvoru ili bolnici i suprotstavljao se društvenoj distanci, preminuo je od korona virusa.

Iz Nove Evangelističke crkve, koju je on osnovao 1995, saopštili su da je biskup Džerald Glen preminuo tokom vikenda, prenio je Sky News.

Biskup je javno odbijao zvanične savjete o izbjegavanju velikih vjerskih skupova tokom pandemije korona virusa i obećao da će držati propovijedi osim ako se ne nađe u zatvoru ili bolnici.

Na video snimku na kome se Glen obraća vjernicima u Ričmondu, pet dana nakon što je guverner Ralf Nortam zatražio od ljudi da izbjegavaju skupove veće od 10 ljudi, on im je rekao da čvrsto vjeruje da je Bog veći od ovog strašnog virusa, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh