Svijet

Italija sutra otvara knjižare i trgovine dječijom robom

Stanje u Italiji, donedavno najvećem svjetskom žarištu koronavirusa, se stabilizira, a ova zemlja već jednim dijelom liberalizira mjere zabrane koje su na snazi.

Koronavirus - Tanjug/AP

Dio prodavnica koje su bile pod mjerama zabrane već sutra će biti otvorene, a radi se o trgovinama dječjom robom i knjižarama.

Posljednjom svojom odlukom italijanski premijer Giuseppe Conte produžio je karantin u toj zemlji do 3. maja. On je kazao tom prilikom da se ne smiju prokockati rezultati koji su napravljeni posljednjih sedmica.

“Moramo odabrati sektore koji mogu ponovo pokrenuti svoju aktivnost. Ako struka to potvrdi, možda ćemo početi ublažavati neke mjere već do kraja ovog mjeseca”, najavio je Conte ranije.

Posljednjih dana u Italiji primjetna je stagnacija broja novozaraženih, ali što je vrlo važno značajno opada broj onih koji su hospitalizirani te oni koji su smješteni na jedinice intezivne njege, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh