Svijet

Veliki uspjeh doktora: Ima 95 godina i oporavila se od koronavirusa

Devedesetpetogodišnja staricac kojoj je ovaj mjesec dijagnosticiran koronavirus postala je najstariji pacijent u talijanskoj provinciji Modena koji se oporavio od bolesti.

Alma Clara Corsini - Faktor

Alma Clara Corsini, iz Fanana, hitno je 5. marta prebačena u bolnicu nakon što je pokazala simptome virusa koji je sada odnio 5.476 života u zemlji.

Međutim, medicinsko osoblje sada je potvrdilo da je organizam ove penzionerke pokazao “sjajnu reakciju” i ona se potpuno oporavila, prenosi “Faktor“.

– Da, da, dobro sam. Bili su dobri ljudi koji su se dobro brinuli o meni, a sad će me uskoro poslati kući – rekla je Corsini talijanskom listu Gazzetta Di Modena.

Ova 95-godišnjakinja je u konačnici i otpuštena iz bolnice, te se vratila kući.

Specijalisti u bolnici dodali su da se starica uspjela oporaviti bez “antivirusne terapije”, lijekova koji se primjenjuju pacijentima kako bi im se pomoglo u borbi protiv virusne infekcije.

Prema talijanskom listu, Corsini je postala “ponos osoblja” tokom boravka u bolnici koja se pokušava nositi sa sve većim brojem slučajeva bolesti COVID-19 u zemlji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh