Svijet

Ljubav u doba korone! Španski mladenci vikali sudbonosno “da” kroz prozor

Alba i Daniel, bračni par koji živi u A Coruni u Galiciji, vjenčao se kroz prozor u subotu 14. marta, nakon što je Vlada Španije uvela vanredno stanje zbog izbijanja koronavirusa na njihov dan vjenčanja

Alba, koja vodi kompaniju za organizaciju događaja, već je postavila stolove i stolice i sve je bilo spremno za proslavu njihovog vjenčanja, ali Vladina najava poremetila je njihove planove, pa je par odlučio da izađe na prozor svoje zgrade, ispred zaprepaštenih komšija.

Nakon što je izgovorila poznate riječi “da, uzimam”, Alba je bacila buket kako tradicija nalaže, mada nije jasno da li je bilo koja gošća mogla da ga uhvati.

Španija je postala zemlja sa četvrtim najvećim brojem registrovanih slučajeva koronavirusa u svetu, premašivši Južnu Koreju po broju pozitivnih slučajeva, dostigavši skoro 10 000 i premašila granicu od 340 smrtnih slučajeva usled novog virusa, prenosi nformer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh