Svijet

Ljekari skidaju maske širom zemlje, a evo i zašto:Ovaj snimak je obišao svijet, šta se desilo u Kini?

Posljednje dvije privremene bolnice u Vuhanu, epicentru epidemije koronavirusa u kineskoj provinciji Hubej, zatvorene su u utorak. To je značilo zatvaranje svih 16 privremenih bolnica za oboljele od koronavirusa u tom gradu.

Ukupno 49 pacijenata je izašlo iz privremene bolnice u utorak oko 15.30 časova.

Na društvenim mrežama se pojavio jedan snimak na kojem se vidi kako su ljekari obilježili trenutak kada je zatvorena i posljednja privremena bolnica,prenosi Novi.

Oni su stajalali na stepenicama i dok ih je kamera snimala jedan po jedan su skinuli svoje zaštitne maske.


Na licama su imali široke osmijehe, a neki su i mahali prema kemeri. Ovaj video je obišišao čitav svijet i pobrao je brojne pozitivne komentare.

Kineske vlasti su ranije preuredile javne objekte poput izložbenih centara i sportskih sala u 16 privremenih bolnica. One su služile kako bi se izolovali i liječili pacijenti oboljeli od koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh