Svijet

U Velikoj Britaniji još 12 osoba oboljelo od koronavirusa

Dvanaest novih slučajeva pozitivnih na koronavirus potvrđeni su u Velikoj Britaniji, tako da se broj oboljelih popeo na 35. Na globalnom nivou oboljelo 86.992 osoba.

Koronavirus - Nezavisne.com

Tri pacijenta su bila u kontaktu s oboljelim, dok jedna osoba iz Esse*a nije bila u kontaktu s oboljelim niti je putovala, pa nije jasno kako se zarazila virusom. Od preostalih osam slučajeva šest se nedavno vratilo iz Italije, a dva iz Irana, piše BBC.

Broj zaraženih koronavirusom svakim danom sve je veći. Trenutno je na globalnom novou 86.992 zaraženih osoba, a porastao je i broj smrtnih slučajeva na 2.979, prenosi “Klix“.

Najveći broj smrtnih slučajeva zabilježen je u Kini 2.761, potom u Iranu gdje su 43 osobe umrle od posljedica ovog virusa.

Na sreću raste broj oporavljenih, pa je sada ta brojka 42.606.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh