Svijet

“Predstavljanje Krima kao dijela Rusije je antisrpska provokacija”

Ambasada Ukrajine u Srbiji ocijenila je da je predstavljanje Krima kao dijela Rusije na ruskom štandu ne samo antiukrajinska već i antisrpska provokacija.

Ruski vojnici - B92.net

Sporni štand postavljen je na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ambasada je ocijenila taj čin kao antisrpsku provokaciju, s obzirom na podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine.

To je i indirektan poziv srpskim državljanima da krše ukrajinske zakone vezano za prelazak državne granice Ukrajine, navodi se u saopštenju koje prenosi “Beta”.

Ukrajinska ambasada podsjeća državljane Srbije da je po ukrajinskim zakonima ulazak stranaca na teritoriju Krima dozvoljen samo sa specijalnom dozvolom koju izdaje Državna migraciona služba Ukrajine i to preko administrativnih prelaza u Hersonskoj regiji Ukrajine.

Na svim ostalim prelazima ulaz je zabranjen i predstavlja kršenje zakona koje se kažnjava zabranom ulaska na teritoriju Ukrajine do pet godina, saopštila je ukrajinska ambasada u Beogradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh