Svijet

Konačno u padu broj novooboljelih od koronavirusa

Prema posljednjim podacima, broj preminulih od virusa korona u Kini povećan je na 2.118 pošto je umrlo još 114 osoba, saopštile su danas kineske vlasti.

Oboljeli od koronavirusa u Kini - Twitter

Međutim, broj novih slučajeva oboljenja je najmanji u proteklih skoro mjesec dana, uključujući i najteže pogođenu provinciju Hubej. U gradu Vuhan u provinciji Hubej prijavljeno je više od 600 novih slučajeva, što je najniže od kraja januara.

Od virusa korona u Kini je zaraženo više od 74.000 ljudi i još nekoliko stotina u više od 25 država. Iran je juče prijavio prva dva smrtna slučaja na Bliskom istoku, navodi “Srna”.

U Japanu su preminuli muškarac i žena koji su bili na kruzeru “Diamond Princess”.

Juče su 443 putnika iskrcana sa broda nakon što su rezultati pokazali da su negativni na virus korona ili ne pokazuju simptome nakon četrnaestodnevnog perioda provedenog u karantinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh