Svijet

Dječak primio anesteziju kod zubara i ostao paralizovan: Oglasilo se ministarstvo o greškama klinike

Četvorogodišnje dijete iz Rumunije ostalo je paralizovano nakon što je kod zubara dobilo anesteziju, prenijeli su tamošnji mediji.

Zubar - Ilustracija / Aura.ba

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da klinika nije imala dozvolu za anestetike.

Dijete je u ponedjeljak uveče prebačeno u bolnicu “Grigore Aleksandrescu” u Bukureštu nakon što je primilo nekoliko anestetika u dentalnoj klinici u Pitestiju.

Nakon što je dječak primljen u bolnicu, policija je otišla u pomenutu kliniku gdje je prikupila neophodne uzorke anestetika.

Prema prvim informacijama, roditelji su bili sa dječakom 10. februara u klinici u Putestiju – navelo je Ministarstvo zdravlja i dodalo da klinika nije imala neophodne sertifikate za izvođenje anestezije.

Stanje dijeteta je i dalje veoma ozbiljno.

Dijete je hospitalizovano nakon reanimacije, intubirano je, stanje je i dalje izuzetno opasno, a istraga se sporovodi – naveli su predstavnici bolnice u Bukureštu, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh