Svijet

Nezapamćeno: Uhapšena medicinska sestra jer je drogirala bebe; šta je davala novorođenčadima

Medicinska sestra u njemačkoj bolnici uhapšena je pod sumnjom da je davala morfijum bebama.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Pet beba u Univerzitetskoj bolnici u Ulmu na jugozapadu zemlje imalo je ozbiljne respiratorne poteškoće i probleme sa disanjem u isto vrijeme, rano ujutru 20. decembra, saopštili su danas zvaničnici.

Zahvaljujući brzoj intervenciji osoblja bolnice ne očekuje se da će djeca, koja su u to vrijeme imala između jednog dana i mjesec dana, imati trajne posljedice po zdravlje.

Analize su pokazale tragove morfijuma u mokraći beba i alarmirana je policija. Istražitelji su zaključili da su bebama dati jaki lijekovi protiv bolova tokom noćne smjene 20. decembra, i ispitivali medicinsko osoblje koje je tada bilo na dužnosti.

U ormaru jedne od medicinskih sestara pronađen je špric sa majčinim mlijekom a testovi su pokazali da tečnost sadrži i morfijum, rekao je novinarima tužilac Kristof Lehr (Christof Lehr).

Medicinska sestra je negirala da je davala bebama morfijum, izjavio je Lehr. Sudija je odlučio da je zadrži u pritvoru do eventualne optužbe za pokušaj ubistva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh