Svijet

Komšić i Džaferović bili u blizini lokaliteta gdje se desio napad u Afganistanu

Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopćilo da se danas u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu.

No image - Haber.ba

Upravo na tom lokalitetu, saznajemo, nalazili su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović koji su posjetili pripadnike Oružanih snaga BiH.

“Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Afganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako su naveli, naši vojnici nastavljaju izvršenje zadataka, a bh. delegacija nastavlja aktivnosti planirane programom posjete.

Komšić i Šefik Džaferović nalazili su se 200 metara od mjesta jutrošnjeg napada na najveću američku vojnu bazu u Afganistanu ”Bagram”, saznaje “ATV“.

Inače, oni su se jučer susreli sa predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem. Predsjedavajući PBiH Komšić i član Predsjedništva BiH Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti.

Predsjednik Afganistana zahvalio je za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji “Odlučna podrška” i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana.

Predsjednik Afganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa aktuelnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje preduzima afganistanska vlada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh