Svijet

Objavljena snimka podmornice u kojoj je zaplijenjeno preko 3 tone kokaina

Objavljen je video podmornice koja je jučer zaplijenjena u Španiji, a u kojoj se prevozio kokain.

No image - Haber.ba

Naime, u podmornici je bilo više od 3.000 kilograma kokaina koji je stigao iz Kolumbije, saopštila je lokalna policija, javlja “El Pais”.

Policija je objavila da je uhapsila dvije osobe nakon što se podmornica nasukala na obali Galicije, španske autonomne zajednice smještene na krajnjem sjeverozapadu zemlje.

“El Pais” javlja i kako je vjerovatno izrađena u Surinamu Ili Gvajani te kako je bila namijenjena samo za jedno putovanje, navodi “Index“.

“Niko nikada nije vidio jednu od ovih podmornica”, izjavio je izvor blizak istrazi koji je rekao i kako policija već godinama sluša o njihovom postojanju.

Dodao je kako je jedna od tri osobe koje su se nalazile na podmornici uspjela pobjeći te da su svi počinioci porijeklom iz Ekvadora, piše “BBC”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh