Svijet

Slavna glumica ponovo u zatvoru

Glumica Džejn Fonda uhapšena je juče zbog učestvovanja u protestima protiv klimatskih promjena ispred Kongresa u Vašingtonu.

hapšenje slavne glumice

Ovo je, inače, treći put da je glumica privedena, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja, javio je AP.

Ti protesti koje je Fond nazvala “Vatrogasne vhežbe petkom” održavaće se u 11 sati pruhe podne petkom ispred zgrade Kongresa, rekla je u nedavnom intervjuu za “Times“.

“I ne osjećam ni zrnce kajanja zbog činjenice da moramo istrajati u tome. Da su rekli istinu prije 30 godina, prelaz je mogao da bude umjeren, mogao je da bude postupan. Ali budući da su lagali i krili ono što znaju, sada moramo da budemo radikalni”, rekla je nedavno glumica.

Fanovi koji je prate na društvenim mrežama izgradili su svoje mišljenje u vezi protesta. Naime, iako je većina podržavam, drugi joj ipak prigovaraju jer smatraju da je ovako samo dopustila da je unize.

“Luda si, pa bezveze se boriš”, napisali su, prenose “Nezavisne“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh