Svijet

Objavljen identitet vozača “kamiona užasa”

Objavljeni su identitet i fotografije vozača kamiona koji je optužen za ubistvo, nakon što je nađena hladnjača sa 39 tijela u industrijskom parku u Ese*su.

Mo Robinson - Blic.rs

U pitanju je 25-godišnji Mo Robinson iz Portadauna u Sjevernoj Irskoj. On je pritvoren nakon stravičnog otkrića u kamionu koji je vozio.

Na njegovom profilu na Facebooku vidi se kako pozira sa kamionima.

Njegova porodica je u izjavi za britanske medije rekla da nemaju pojma šta se dešava.

Kako su rekli, on je oženjen i uskoro bi trebalo da postane otac.

Ranije danas je saopšteno da je u Voterglejdu u Ese*su nađen kamion sa 39 tijela i da je vozilo registrovano u Bugarskoj, piše “Blic“.

Prve istrage ukazuju na to da su se ljudi u kamionu hladnjači, za koje se vjeruje da su ilegalni imigranti, vjerovatno smrzli na smrt u kamionu dok su pokušavali da stignu do tačke iz koje je najlakše da se uđe u Veliku Britaniju, preko Irske.

Iz policije Ese*sa ranije je saopšteno da je kamion stigao iz Bugarske, ali je iz bugarskog Ministarstva vanjskih poslova saopšteno da je vozilo u Bugarskoj registrovano 19. juna 2017. godine i da je napustilo zemlju dan kasnije.

Iz Ministarstva ističu da vozilo pripada kompaniji koja je u vlasništvu jedne žene iz Irske.

U saopštenju se dodaje da se kamion nije vraćao u Bugarsku nakon 20. juna 2017. godine.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh