Svijet

Greta Thunberg ismijava Vladimira Putina

Šveđanka Greta Thunberg ismijala je preko Twittera riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina o njoj, koji je opisao kao “finu djevojčicu”.

Greta Thunberg - Tanjug.rs

Na svom Twitter profilu uticajna ekološka aktivistkinja, koja ima 2,7 miliona pratilaca, predstavila se kao “fina ali loše informisana adolescentkinja”, u imitaciji Putinove izjave o njoj od srijede.

Ruski predsjednik je tada komentarisao zapaljiv govor Grete Thunberg 23. septembra u obraćanju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

“Siguran sam da je Greta jedna fina i vrlo iskrena djevojčica, ali odrasli treba sve da učine da ne dovedu adolescente i djecu u ekstremne situacije, treba da ih štite od pretjeranih emocija koje mogu da ih unište”, rekao je Putin.

On je rekao da ne dijeli “opšte oduševljenje” poslije govora Grete Thunberg.

“Niko nije Greti objasnio da je sadašnji svijet komplikovan i različit, da se razvija brzo i da ljudi u Africi i u mnogo azijskih zemalja žele da žive na istom nivou prosperiteta kao u Švedskoj”, rekao je Putin, piše “B92“.

“Činjenica da mladi i adolescenti privlače pažnju na velike probleme današnjice, uključujući i ekološke je dobra stvar. To je jako dobro, treba ih apsolutno podržati”, rekao je Putin.

U svojoj biografiji na Twitteru Greta Thunberg se već ironično osvrnula na riječi predsjednika Donalda Trumpa o njoj. Ona je sebe preko Twittera opisala kao “vrlo sretnu djevojčicu koju čeka briljantna i divna budućnost”, uzimajući riječi koje je o njoj rekao Trump.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh