Svijet

Vjerovao je da je u njegovom sinu demon, pa pokušao da ga istjera na strašne načine

Uhapšen je u četvrtak u porodičnoj kući.

Mjesto zločina - Screenshot

Muškarac iz Arizone optužen je za ubistvo svog šestogodišnjeg sina nakon što je nekoliko minuta nalivao vruću vodu dječaku u usta, piše “New York Times”. Sve se dogodilo tokom pokušaja egzorcizma, izvjestila je policija.

Uhapšen je u četvrtak u porodičnoj kući koja se nalazi u rezervatu plemena Pascua Yaqui, smještenom oko 16 kilometara jugozapadno od grada Tucsona.

Držao ga ispod vrele vode

Pablo Martinez (31) rekao je policijskim službenicima kako je dijete bilo opsjednuto demonom i da ga je pokušao spasiti. Naime, shvatio je da je dijete u rukama zla kada ga je toga dana kupao u kadi i kada je dječak iznenada imao napad bijesa. Zato je pet do deset minuta držao glavu svog sina ispod slavine iz koje je tekla vruća voda.

Romelia Martinez, dječakova maćeha, ispričala je policiji da je čula čudne zvuke iz kupatila i kako je, kada je otvorila vrata, vidjela Martineza da drži dijete pod vrelom vodom. Više puta mu je rekla da prestane, ali on je nije slušao. Romelia Martinez je tada nazvala policiju i hitnu pomoć. Otac je kasnije dječaka, kada je vidio kako mu nije dobro, pokušao oživeti i polivao ga hladnom vodom.

Dječak je bio go i naslonjen na jastuk

Policija je stigla do njihove kuće oko 16:30 sati. Pablo i Romelia Martinez su ih dočekali, a otac je odmah digao ruke u vazduh i priznao kako je ubio sina. Službenici su našli tijelo šestogodišnjeg djeteta na krevetu u sobi. Dječak je bio go i naslonjen na jastuk. Policija ga je zamotala u peškir i prevezla u Medicinski centar Banner, gdje je proglašen mrtvim.

Federalni istražni biro utvrdio je kako je dijete imalo opekotine na laktovima, rukama i glavi, a medicinsko osoblje je izjavilo kako je više od 15 posto njegovog tijela bilo opečeno, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh