Svijet

Angela Merkel o “Brexitu”: “Spremni smo za svaki ishod”

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da će sa britanskim premijerom Boris Johnsonom 21. avgusta razgovarati o “Brexitu”, ističući da je Berlin spreman na izlazak Londona bez sporazuma.

No image - Haber.ba

Johnson pokušava da ubijedi lidere EU da ponovo otvore pregovore o “Brexitu” ili će uslijediti “neuredni” odlazak iz bloka 31. oktobra bez sporazuma koji bi ublažio ekonomski šok, piše “Srna”.

Mi se radujemo svakoj posjeti jer morate da razgovarate i nađete dobra rješenja. Mi smo spremni za svaki ishod, pa čak i onaj bez sporazuma – rekla je Merkel tokom panel diskusije u Berlinu.

Ona je dodala da će do posljednjeg trenutka ulagati napore da se pronađu rješenja.

Mislim da je uvijek bolje izaći sa sporazumom nego bez njega. Ali ako to nije moguće, spremni smo za alternativu – rekla je Merkel.

List “Sunday Telegraph” objavio je danas da će Johnson reći Merkel da britanski parlament ne može zaustaviti “Brexit”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh