Svijet

Vanredni izbori u Grčkoj 7. jula

Odmah nakon lošeg rezultata Syrize na izborima za Evropski parlament, premijer Alexis Tsipras je najavio izbore.

No image - Haber.ba

Prijevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj, kojih je raspisivanje zatražio premijer Alexis Tsipras nakon poraza na izborima u nedjelju, održat će se 7. srpnja, izjavio je Vladin glasnogovornik Dimitris Tzanakopoulos.

“Premijer je odlučio organizirati izbore 7. srpnja kako ne bi remetio (školske) ispite”, rekao je on za mrežu Alpha, prenosi Hina.

Tsipras, čija je stranka Syriza (ljevica) teško sankcionirana od birača na europskim i na lokalnim izborima u nedjelju, iste je večeri objavio da će raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

“Nakon drugog kruga lokalnih izbora (2. lipnja), zatražit ću od predsjednika da odmah raspiše parlamentarne izbore”, kazao je on.

Syriza 23,7, Nova demokratija 33 posto
Grčki mediji su do ponedjeljka spekulirali da će se prijevremeni izbori održati 30. lipnja.

Syriza je na europskim izborima osvojila 23,7 posto glasova, a Nova demokracija (desnica) više od 33 posto, pokazuju gotovo potpuni rezultati objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Tsipras (44), kojemu mandat istječe u listopadu, jedan je od rijetkih predstavnika ljevice koji trenutačno obnašaju vlast u zemljama članicama Europske unije, prenosi AJB.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh