Svijet

KAKAV UŽAS: Policajac se zaletio u uskršnju povorku, pobio 10, a teško povrijedio 30 ljudi, najviše je bilo djece

Deset osoba je poginulo, a 30 povrijeđeno, većinom djeca, kada se policajac automobilom zaletio na uskrsnu procesiju u Gombeu, na sjeveroistoku Nigerije, nakon čega su ga vjernici ubili, rekli su svjedoci i policija, prenosi agencija AFP

Policajac koji nije bio na dužnosti, pokosio je povorku djece koja su defilirala u uskrsnoj povorci u nedjelju navečer u Gombeu, rekla je glasnogovornica lokalne policije u ponedjeljak kasno navečer.

Deset osoba je ubijeno, među kojima su taj policajac i jedan pripadnik paravojnih snaga koji je bio s njim.

Svađa zbog zastoja saobraćaja

Dvojicu muškaraca su napali i ubili ogorčeni okupljeni na procesiji, objasnila je glasnogovornica policije i dodala kako je 30 povrijeđene djece u bolnici.

Nakon rasprave, jer je povorka blokirala saobraćaj, vozač ju je najprije propustio, zatim se okrenuo i namjerno se u nju zaletio, navode agencije.

“Vozač se svađao s djecom, koja su mu na kraju dozvolila da prođe, ali se on, bijesan, okrenuo vozilom i uletio u njih”, rekao je jedan očevidac, prenose Agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh