Svijet

Milijarderu je poginulo 3 djece: Zadnja fotografija prije smrti

Troje djece danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena (46) poginulo je u terorističkim napadima na Šri Lanki. Kako je rekao Povlsenov glasnogovornik, tamo su bili na odmoru tokom uskrsnih praznika.

Andersa Holcha Povlsen - Facebook

Ranije je ministarstvo vanjskih poslova Danske obavijestilo kako je u napadima poginulo troje danskih državljana, ali niko nije znao da se radi od Povlsenovoj djeci. Inače, imao je četvero djece.

Povlsen je vlasnik modnog lanca Bestseller, a i najveći je zemljoposjednik u Škotskoj. Također, najveći je dioničar Asosa, online prodavnice za odjeću i kozmetiku. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 5,8 milijardi dolara.

Svoje bogatstvo naslijedio je od roditelja, a u Škotsku je odlučio ulagati jer se još kao dijete zaljubio u tu zemlju. U pismu, koje je prije nekoliko dana objavio na web stranici Widland, napisao je kako on i njegova supruga Anne (40) planiraju obnoviti visinski kraj u Škotskoj i ostaviti ga svojoj djeci.

Povlsen je imao četvero djece – Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Alma je prije par dana na Instagramu objavila fotografiju dvije sestre i brata sa Šri Lanke.

“Odgovornost je evoluirala i postala rad iz ljubavi. U tom projektu smo iz strasti i on ne može biti završen za našega života. Plodove toga rada ubirat će naša djeca, ali i generacije posjetitelja koje će dolaziti u Škotsku”, napisao je Povlsen.

View this post on Instagram

3 x små ferie basser ?

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on

Podsjetimo, u terorističkim napadima za Uskrs u Šri Lanki poginulo je najmanje 290 ljudi, a ranjeno je najmanje 500. Sedam bombaša samoubica raznijelo se u crkvama i luksuznim hotelima.

Turističke agencije su navodno upozorile kako terorističke grupe planiraju bombaške napade te da su moguće mete turističke atrakcije, hoteli, restorani i aerodromi, piše “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh