Svijet

Lanac eksplozija u crkvama i hotelima na Šri Lanki, desetine ubijenih i ranjenih

Zasad se prvi podaci o broju žrtava ne podudaraju, pa tako agencija “France Presse” javlja da su 42 osobe poginule, dok “Reuters” navodi da je najmanje 20 mrtvih i 280 ranjenih

Eksplozije u Šri Lanki - Agencije

Najmanje 50 osoba je poginulo, a više od 200 je ranjeno u Šri Lanki u više eksplozija na nekoliko lokacija uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnome gradu, rekla je policija, a prenosi agencija “dpa”.

Eksplozije su prijavljene na nekoliko lokacija u Colombu i izvan njega, prema policijskim podacima.

Zasad se prvi podaci o broju žrtava ne podudaraju, pa tako agencija “France Presse” javlja da su 42 osobe poginule, dok “Reuters” navodi da je najmanje 20 mrtvih i 280 ranjenih.

Prvotna izvješća govore o šest eksplozija, tri u katoličkim crkvama u kojima se slavio Uskrs i tri u hotelima s pet zvjezdica, navodi policija, piše “Oslobođenje“.

Eksplozije su se dogodile gotovo istodobno.

Jedan od pogođenih crkava, Crkva sv. Sebastiana u Negombu sjeverno od Colomba, objavila je fotografije razaranja unutar crkve na svojoj Facebook stranici na kojoj se vidi krv na klupama i podu te zatražila pomoć javnosti.

Za eksplozije još niko nije preuzeo odgovornost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh